Nyhedsbrev

Hvis du har lyst til at modtage vores nyhedsbrev med inspiration, produktnyheder og spændende arrangementer, kan du udfylde nedenstående formular og sende den til os.
Tilmeld

1/12 2015 - Julen 2015

Julen 2015

Vi tager i dag hul på årets sidste, sødeste og hyggeligste måned, og nedtællingen til juleaften er begyndt med lækker juleknas, dekorationer og lune stunder!
 
Vi byder på NORTH OAKs velsmagende juleprodukter og fortæller om, hvordan man kommer i en helt særlig julestemning med juleteen fra økologiske NUTE i dette julenyhedsbrev fra Chokolade Compagniet. Vi giver dig også et kig ind i hele Chokolade Compagniets juleunivers. Men vi indleder julehyggen med opskriften på en lækker julekage rig på Valrhona chokolade, glimtende tranebær og knas.

Chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme

Chokoladejulekage med glimtende tranebær og appelsincreme
10 personer

Chokoladeballadekage
200 g Caraïbe 66%, hakket
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Glimtende tranebær
1,5 dl vand
220 g sukker
100 g friske tranebær, skyllede

Hvid chokolade creme med appelsin
100 g Ivoire 35%
1 dl piskefløde
20 ml frisk appelsinsaft

30 g grønne usaltede pistacier, hakkede

Chokoladeballaden:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (22 cm i diameter) foret med bagepapir i 25 minutter ved 180 grader varmluft. Køl kagen af og lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.

De glimtende tranebær:
Bring vand i kog med 150 g sukker i en gryde og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Lad det køle af i nogle minutter. Kom de skyllede tranebær i en skål og hæld sukkersiruppen over. Lad tranebærrene marinere i siruppen tildækket i køleskabet natten over.
Kort før servering af kagen, hæld tranebærrene over i en sigte, så siruppen løber fra. Lad tranebærrene tørre lidt der, og hæld imens det resterende sukker (70 g) i en skål. Rul fire-fem tranebær i sukkeret ad gangen og sørg for, at de er godt dækket af sukker. Læg dem på et stykke bagepapir og lad dem tørre lidt.

Hvid chokolade creme med appelsin:
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Bring fløde og appelsin til kogepunktet i en gryde. Hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i ca. 2 minutter og rør derefter grundigt rundt, til du opnår en ensartet creme. Sæt cremen på køl i 2 timer, så den sætter sig lidt.

Fordel appelsincremen oven på chokoladekagen. Pynt med de glimtende tranebær og hakkede pistacier og server straks.


Find mange flere opskrifter lige her!

Nyd julemåneden med NORTH OAK

NORTH OAK har lavet to velsmagende produkter, som emmer langt væk af jul!

En aromatisk krydret julemarmelade med klementiner og ingefær samt en krydret appelsingløgg, som har to forskellige gode gløggopskrifter bag på flasken. 
 
Server julemarmeladen til dine æbleskiver eller klatkager og få en helt ny smagsoplevelse!
 
 

Se alle NORTH OAK produkterne her.

Skandinavisk jul med NUTE

Når man drikker en kop NUTE julete, skruer man helt automatisk op for julehyggen og varmen i kinderne i den kolde vintertid. 
 
Juleteen fra vores økologiske NUTE byder på Assam te med klassiske julesmage af allehånde, kirsebær, muskatnød, kardemomme og nellike.

Brug også juleteen i årets konfekt. Find opskriften på juletrøfler med Christmas Tea lige her!

Se hele Chokolade Compagniets juleunivers!

Vi har samlet alle Chokolade Compagniets juleprodukter på en side, hvor du kan finde inspiration til årets mandelgave, den bedste julete at varme sig på, skønne juleopskrifter på konfekt og kager og mange andre julelækkerier.

Klik dig ind i Chokolade Compagniets juleunivers her og kom i endnu bedre julehumør!